torsdag 14. august 2014

Nistetips

bilde lånt fra google



Hvis man bruker lørdag eller søndag, på morgenen når du står opp setter du en deig og lar den stå et par timer mens du gjør noe annet. I et frikvarter utpå dagen tar du deigen og baker ut horn, rundstykker eller det du vil bake, du fyller med skinke, osterester fra uka, urter, paprika, mais, løk, sjampinjong, karbonadedeig, kyllingrester, kjøttboller, pølsebiter eller hva du måtte ha igjen i kjøleskapet etter uka. Deretter setter du det nok en gang på heving en time eller to og putter det i ovnen utpå ettermiddagen litt når du har tid eller samtidig som du lager middag. Vips så har du nister for hele uka ferdig, frys i poser på to eller tre stk og ta opp igjen hver morgen, putt i sekken og poden har spennende, sunn og god niste hele uka!!!!

bilde lånt fra Google, men mine egne skal du også få se!

Lag gjærbakst med sammalt hvete, skummet melk, havregryn og gresskarkjerner f eks...

Du kan lage horn den ene uka, rundstykker den andre uka, eller andre former på bakstverket tredje uka selv om du bruker samme oppskriften, fyllet varierer du etter hva du har i skapet.
Andre alternativer til niste kan være omelett, pannekaker med fleskebiter eller andre kjøttbiter, kald pasta med egg og kylling ...bruk fantasien og fyll nisteboksen med masse deilig i ukene som kommer!
Ha en flott skole/bhg start!

2 kommentarer:

  1. Jeg liker hvordan du gjør det så enkelt og ukomplisert, for det er akkurat sånn det er med bakst: Det krever ikke veldig mye, mest fokus og tid, egentlig. Og dersom man ikke får tic til å bake ut likevel, tåler som regel deigen å bli satt kald til dagen etter.

    Hornene dine ser skikkelig fine ut, fristende!

    SvarSlett
  2. åhhh jeg må innrømme at dette var et bilde fra Google... burde ha skrevet det ja... men skal legge ut bilde av hornene mine da jeg har bakt i dag:) Jeg og høna skal tømme kjøleskapet i dag og finne rester, bake og lage nister for uka som kommer. Vi både gleder og gruer oss til skolestart og med 1. klassing i huset så er det litt ekstra kribling:)
    Nå skal jeg sette en deig, i mellomtiden skal jeg rydde hus, bygge lego med 6åringen, vaske klær og på middag hos svigers, så blir deigen bakt ut en eller gang i ettermiddag og stekt til kvelds... som du sier, ukomplisert og enkelt:)

    SvarSlett

Sider