tirsdag 16. desember 2014

Om tradisjoner og mat, luke nr 16

Hva slags mat gjør julen til Jul?

For meg så er det Ribbe, julepølse og medisterkaker, poteter, surkål, juleskinke, lefse, sylte og grov sennep. Enkelte ganger, nå som årene modner meg, får jeg lys til å skape nye julemattradisjoner. Jeg har lyst til å smake ny mat, like rakefisk, prøve pinnkekjøtt.... ærlig talt; jeg har aldri smakt pinnekjøtt!! Jeg skulle ønske jeg likte Sild, lutefisk og annen tradisjonsmat som hører julen til.
Pinnekjøtt har jeg og mannen bestemt oss for å lage og spise nå i en av førjulsdagene. En annen ting jeg skal gjøre i år er at jeg skal bake julebrød, med nøtter og andre godsaker i, noe jeg håper skal bli en suksess og tradisjon i juledagene.



Til jul ønsker jeg meg boka "Julemat" av Andreas Viestad. Boka inneholder både gamle oppskrifter og tradisjoner. Han inviterer deg inn på Geitemyra gård i Oslo som er pyntet til jul, og her serverer han oss sin beste julemat -  tradisjonelle oppskrifter på mat til sammenkomster i førjulstiden, på julaften, i romjulen og på nyttårsfesten.

Med disse mattankene ønsker jeg deg en fin 16.desember og kanskje du legger igjen noen ord om hvilken mat du bare MÅ HA til jul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Sider